Piękny wygląd zasługą odpowiedniego żywienia

deskorolka fiszka miętowa
Utarło się, że piękny wygląd to zasługa długich godzin spędzonych przed lustrem, używania bardzo drogich kosmetyków lub częstych wizyt w salonach piękności. Nic bardziej mylnego. Skóra promienieje, włosy lśnią, a paznokcie się nie łamią nie tylko z racji pielęgnacji zewnętrznej.
Za ich kondycję odpowiada jedzenie konkretnych produktów i regularne, odpowiednie nawadnianie organizmu. Gładka, jedwabista skóra to zasługa picia wody, ale i spożywania ciemnozielonych warzyw i owoców, które zapobiegają rogowaceniu naskórka. Natomiast zawarta w produktach zbożowych witamina E opóźnia procesy starzenia się skóry.
Żelazo zawarte w suszonych owocach i czerwonym mięsie oraz krzem, którego źródłem są owoce morza zapobiegają wypadaniu i rozdwajaniu się włosów. Ziarna zbóż i migdały oraz orzechy jedzone regularnie wzmocnią paznokcie. Dodatkowo należy unikać wysoko przetworzonych produktów, odstawić kawę i produkty kofeinowe oraz zamienić zwykły olej na oliwę z oliwek, która odpowiada za młody wygląd skóry.

Przeczytaj również: Czym jest metoda All on 6 i jakie są jej zalety?
Przeczytaj również: Jak przygotować się do zdjęcia pantomograficznego?
Przeczytaj również: Jakie są najnowsze trendy w zabiegach na twarz?