1410 grunwald

– rocznik z przeszłości –

Produkty zbożowe w diecie z południa

https://aspazja.pl/zabiegi/masaze Chirurgia naczyniowa

Odpowiednio dobrane produkty zbożowe to podstawa diety nie tylko znanej w Polsce, ale również diety z innych części kontynentu.

Mieszkańcy południa Europy nie wyobrażają sobie także diety śródziemnomorskiej bez porcji makaronów, ryżu, czy kaszy.

Przede wszystkim dlatego, że stanowią one doskonałe źródło białka, błonnika i soli mineralnych, pomagają więc prawidłowo odżywić organizm.

I wbrew powszechnym opiniom – jedzone z głową wcale nie muszą tak bardzo tuczyć.

Wszystko jest kwestią odpowiednich dodatków.

Produkty zbożowe mogą świetnie pasować do diety i pomagać w zgubieniu wagi o ile jedzone są z umiarem i bez tłustych dodatków, jak sosy, natomiast poszerzone o bukiet świeżych i smacznych warzyw.

W krajach śródziemnomorskich zwłaszcza popularny jest ryż, makaron oraz rośliny strączkowe.

Dzięki temu dostarczamy organizmowi odpowiedniej ilości energii, witamin (zwłaszcza z grupy B), soli mineralnych, a także czujemy się nasyceni, dzięki czemu nie sięgamy po niezdrowe przekąski między posiłkami.

www.jg-invest.pl